Anna Lindh Avrupa-Akdeniz Kültürler Arası Diyalog Vakfı Türkiye Ağı Araştırması Raporu

Anna Lindh Avrupa-Akdeniz Kültürler Arası Diyalog Vakfı Türkiye Ağı Araştırması Raporu sonuçları sunuş toplantısı 17 Ağustos 2010 tarihinde İstanbul’da Anadolu Üniversitesi Otelinde yapıldı. Toplantıya Ankara, İstanbul, Çanakkale, Eskişehir gibi illerden Anna Lindh Vakfı Türkiye ağı üyeler ve diğer paydaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşasını Sivil Toplum ve kalkınma Enstitüsü Derneği başkan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Necdet TİMUR yaptı. Timur konuşmasında Anna Lindh Vakfının amaçları ve Barcelona forumu hakkında bilgi verdi. ALF Türkiye üyeleri arasında iletişimin zayıf olduğunu belirtti.

Daha sonra toplantıya katılan üyeler sırasıyla kısaca kendi kuruluşlarını tanıttıktan sonra, ALF Türkiye ağı ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler. Yapılan konuşmalardan bazıları sırasıyla aşağıda verilmiştir.

Sivil Toplum ve kalkınma Enstitüsü Derneği baskanı Prof. Dr. Necdet SAĞLAM derneğin çalışmalarını ve ALF projelerine katılımlarını anlattı.

GARANTI GALLERY’den Oykü Özsoy, kendi kuruluşunu tanıttıktan sonra Türkiye ağı içindeki iletişimsizliğe dikkati çekti

TUSEV ve HANGAR SANAT Derneğinden Derya Kaya kendi kuruluşunu tanıttıktan ALF Türkiye ağına kaynak aktarılması ve Turkish network’un kurumsallaşması gerektiğini söyledi.

ASOS Vakfından’dan Yeliz Saydan kendi kuruluşunu tanıttıktan sonra ALF fonlarına ait duyuruların kendilerine gelmediğini söyledi.

İKTİSADİ KALKINMA VAKFIN’dan Miss. Selen Akses kendi kuruluşunu tanıttıktan sonra genel değerlendirme yaptı.

GENC HAYAT VAKFINDAN. Pinar Eric kendi kuruluşunu tanıttıktan sonra ALF üyelerine yönelik kapasite PCM eğitimlerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

S&G SYSTEM AND GENERATION DERNEĞİ ve EU ACTIVITIES CENTRE adına toplantıya katılan Gürkan AKCAER kendi kuruluşunu tanıttıktan sonra ALF Türkiye ağına ait çok sorunlar olduğunu ifade etti. Ayrıca Sivil Toplum ve kalkınma Enstitüsü Derneği tarafından yapılan ALF Turkey araştırmasının çok önemli olduğunu ve basılan rehber ile Türkiye ağının birbirini tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. ALF Turkish Network için yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi.

Bireysel ve Toplumsal Yaratılık Merkezinden Nihal Muratoglu kendi kuruluşunu tanıttıktan sonra Türkiye’de genç girişimciler için üretilmesi gereken projelerden bahsetti ve uluslararası iletişimin önemini vurguladı.

AB Genel Sekreterliği temsilcisi Mustafa Murat Özcelebi Sivil Toplum ve kalkınma Enstitüsü Derneğinin yapmış olduğu çalışanın Türkiye STK’lar için önemli olduğunu ve Türkiye’deki STK’ların yurtdışı ortak bulmada sıkıntı çektiklerini söyledi.

Ayrıca Toplantıya Avrupa Gönüllü Hizmetden katılan 5 temsilci adına Vincenza Bodanza ve Angelos Kaskadius kısa bir konuşma yaptılar.

Toplantının ikinci oturumunda Dr. Ayşe Hepkul ALF tarafından yapılan MEMBERS ONLIINE SURVEY REPORT – TURKEY sonuçlarını sunarak, katılımcılar ile paylaştı.

 

Daha sonra Sivil Toplum ve kalkınma Enstitüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Necdet SAGLAM ALF Türkiye araştırma sonuçlarını açıkladı. Araştırmada çeşitli baslıklar yer aldığını ifade etti. Dr. Saglam ayrıca Anna Lindh Vakfı Türkiye AĞI rehberi hakkında bilgi verdi.

Toplantının son oturumunda katılımcılar genelde ALF Türkiye Ağının iyi çalışmadığını, kendi aralarında iletişim olmadığını, üyelerin birbirlerini tanımadıklarını söylediler

Ayrıca katılımcılar gelecekte ne olacağını ve tekrar ne zaman toplanılacağını sormuşlardır.